Jdi na obsah Jdi na menu

M - písemné sčítání a odčítání čísel větších než 10 000

Vážení rodiče, milé děti!

Předem bych Vám chtěl poděkovat za zaslané vypracované úkoly. Na všechny se postupně podívám a dám Vám vědět co a jak :)

Předně bych Vám chtěla znova doporučit stránky ČT, popř. Českou televizi samotnou, kde vysílají nový pořad UčíTelka. Každý den tam od 10.50 běží pořad věnovaný učivu 4.třídy. A rovnou zítra doporučuji pro zopakování - budou probírat matematiku - násobení a dělení do 1000. Skrz tento odkaz: https://www.ceskatelevize.cz/porady/13394657013-ucitelka/12772-rozvrh/?datum=17.3.2020 se dostanete na stránky pořadu, kde je rozvrh a ke každému tématu tam najdete i materiály k vytištění.

 

Dnešní várka úkolů, kterou by měly děti zvládnout bez větších problémů sami. Je to jednoduché písemné sčítání a odčítání čísel větších než 10 000. Pokud by přece jen děti potřebovaly připomenout, jak se příklady počítají, mohou se podívat na strany 57, 60, 61, kde mají popsaný návod.

Případně se můžete podívat na tyto odkazy, kde je sčítání a odčítání do 1 000, což je na stejném principu jako nad 10 000.

sčítání - https://www.youtube.com/watch?v=QUkZFrPWV9I

odčítání - https://www.youtube.com/watch?v=cxRa4WgvDcM

Vzhledem k tomu, že děti se dříve učili podle Hejného. Jsem s nimi domluvená, že záleží na nich, kterým způsobem budou příklady počítat. Nepodařilo se mi však na yt najít video, kde by počítali způsobem, co mi děti ukazovaly. A já bohužel s Hejného matematikou nemám bližší zkušenosti, tak nemohu poradit jak na to.

 

Povinné domácí úkoly:

M - pracovní sešit - str. 26 - 29

 

Dobrovolné domácí úkoly:

M - učebnice - str. 57 - 63 - libovolná cvičení z těchto stran

 

Práce na matematice je na celý týden, takže se nelekněte, že je stran více a rozložte si práci podle svých možností. Fotografie mi posílejte klidně průběžně.

 

Hezký večer a hodně zdraví,

KP