Jdi na obsah Jdi na menu

M - písemné násobení dvojciferným činitelem

Moji milí! 

Následující práci Vám nechám na nadcházejících čtrnáct dní. Nejsem si úplně jistá, jak moc pro Vás bude a nebude jednoduché písemné násobení dvojciferným činitelem. Není to složité. Je to v podstatě úplně stejné jako jste se již učili při jednociferným, "jen" je u toho navíc sčítání. Dejte opravdu pozor, abyste čísla psali opravdu pod sebe tak, jak mají být. Protože v momentě, kdy je napíšete jinam, máte rázem jiný výsledek.

 

Příklady v učebnici i pracovním sešitě jsou psané a počítané klasickým způsobem. Ale i zde platí, že pokud budete chtít, můžete je počítat Hejného metodou (nicméně s tou já nemám zkušenosti a tak Vám s ní nemohu moc poradit, ale nevadí mi, když to tak budete počítat, pokud to pro Vás bude jednodušší).

 

Takže tento a příští týden máte za úkol projít strany 71 - 75 v učebnici a 7 - 9. V učebnici si na každé stránce pečlivě projděte oranžový rámeček, kde máte to, jak se to správně počítá (provádějte si vždy i zkoušku za pomoci kalkulačky - výsledek vydělíte číslem, kterým jste násobili) a vyberte si z každé strany alespoň jedno cvičení, které spočítáte. Pokud budete potřebovat procvičovat více, tak si jich vyberte víc :) a v pracovním sešitě zkuste vypočítat všechna cvičení - pokud bude potřeba, využijte pomocného papíru. 

 

Opět posílám několik videí na toto téma:

https://www.youtube.com/watch?v=2u9h67FEiEw

https://www.youtube.com/watch?v=zwbE7kwoa5Q

https://www.youtube.com/watch?v=w7hxR7Kf4o4

https://www.youtube.com/watch?v=Tf5XEqs_Ik8

 

Doufám, že se Vám to podaří a nebudete se moc trápit.

Příští týden bych Vám přidala jen něco krátkého a lehkého, abyste měli dostatek času si tohle zapamatovat a procvičit.

 

Krásný týden, KP